PLANTEJAMENT ARTÍSTIC-PEDAGÒGIC

El Centre d’Arts Escèniques Plàudite Teatre és un projecte d’art dramàtic per a la participació i per a la felicitat perquè trobem un espai artístic des del teatre on cadascú te l’oportunitat de treure el millor actor i actriu, la millor manera de poder viure des de l’experiència el Fet Teatral, segon la seva capacitat i el seu interès. Fem classes de teatre per a nens i nenes, joves i adults a Santa Eulàlia, a L’Hospitalet de Llobregat – Barcelona.

Som artistes-pedagogs en actiu. Oferim una formació de qualitat per a totes les edats. Brindem les eines teatrals per al gaudi d’una experiència artística positiva i feliç, oferim un material summament valuós per posar en pràctica en infinitat de situacions quotidianes al “Gran Teatre del Món”.

Sensibilitzacio al Teatre

Sensibilitzacio al Teatre

Plàudite Teatre crea un model formatiu que desenvolupa des del 1998, basat principalment en l’experiència pràctica. Aquest model ha estat adoptat per diversos centres formatius com ara l’Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) on Plàudite Teatre desenvolupa des del seu inici i fins al juliol de 2013 el programa formatiu d’Activitats d’Arts Escèniques.

Els nostres tallers de teatre van dirigits a nenes i nens, a joves i adults que desitgen realitzar aquesta activitat expressiva i artística. Es caracteritza pel Teatre de Moviment® com a criteri pedagògic d’innovació educativa, com a eina de treball que accentua la part corporal com inici i camí des del qual abordem tot allò que és teatral.

A tots els nivells formatius està present el Teatre de Moviment® com una eina i una pràctica innovadora de l’ensenyament i l’aprenentatge en Art Dramàtic. Com a tècnica integradora d’altres tècniques teatrals. Hem experimentat al llarg del nostre recorregut pedagògic en Art Dramàtic com, partint del Teatre de Moviment®, l’alumne descobreix, experimenta, coneix i pràctica el Fet Teatral amb un millor i més eficient aprofitament de l’activitat, fent dels Processos i dels Resultats moments de qualitat artística i escènica.

Teatre de Moviment® com una eina organitzada, coordinada, creativa i amb contingut dramàtic. Posa l’accent en la part d’altres tècniques teatrals dedicades al moviment (cos – gest – moviment escènic – partitures de moviment – plasticitat escènica – poètica contemporània – etc.) principalment relacionades amb l’Expressionisme Alemany i el Postdramatic Theatre, connectades amb la part més teatral de Pina Bausch.

Teatre de Moviment® Plàudite Teatre

Teatre de Moviment® Plàudite Teatre

Aquestes pràctiques innovadores són portades a termini per un equip de professionals que han fet la seva especialitat artística en el Teatre de Text, Teatre de Gest, Teatre de Titelles i Objectes, Clown, Jacques Lecoq, Teatre-Dansa i Teatre de Moviment®. Equip professional de professors, professores (actors i actrius), directora escènica, artista digital i altres especialistes que donen acompanyament, suport i assessorament. Equip format en teatre, moviment, dansa, psicomotricitat, expressió artística (visual – musical), expressió corporal, clown, pedagogia, psicologia, educació social, antropologia, psiquiatria infantil, sociologia i ciències de la informació, eines importants per a que el teatre sigui un bon camí d’aprenentatge i desenvolupament. Treballarem la capacitat d’expressió des del joc dramàtic potenciant el gust per les arts escèniques.

El treball corporal envaeix l’espai escènic i les activitats a desenvolupar des de la teoria o la pràctica es posen al servei de la comunicació, de l’aprenentatge i de la complicitat amb l’alumnat de les nostres activitats. Les arts escèniques són abordades des d’una poètica corporal contemporània.

Paral·lelament Plàudite Teatre realitza cursos i tallers regulars d’Arts Escèniques, Teatre-Dansa i Teatre de Moviment® per a nens, nenes, joves i adults en diversos centres (Escoles, Instituts de secundària, Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE), altres centres formatius, sanitaris i empresarials, Centres cívics i culturals, associacions, etc.), així com a tallers intensius d’Arts Escèniques. També fem formació, assessorament i coordinació per a professorat de primària i de secundària; mostres de teatre, experiències escèniques compartides. Hi donem cabuda a un grup amateur de teatre jove (PlaTea) i un grup professional de teatre (Plàudite Teatre) amb més de 18 anys d’experiència escènica per escenaris nacionals i internacionals i amb més de 20 muntatges escènics, performances, i peces cortes.

Deixa un comentari

%d bloggers like this: